Over mij

Mijn naam is Ingrid te Brake.

Lang geleden heb ik een opleiding gedaan voor biologisch- dynamische tuinbouw. Al vanaf toen was het me duidelijk dat we als mens onlosmakelijk verbonden zijn met de natuur en dat ik mij daar verder in wilde verdiepen. Na een avontuurlijke reis en het ervaren van verschillende culturen en landen besloten we, (met mijn huidige partner) een eigen biologisch tuinbouwbedrijf op te zetten in Italië. Een rijke ervaring van 14 jaar pionieren en ploeteren en het runnen van een huishouden met 3 kinderen en vele vrijwilligers. Rond de eeuwwisseling besloten we dat het genoeg was geweest en zijn we weer in Nederland terechtgekomen. Daar heb ik een aantal jaren op de Warmonderhof gewerkt en vervolgens bijna 10 jaar bij een biologisch zaadteeltbedrijf.

In 2016 besloot ik een sabbatical te nemen om mij een tijdje te bezinnen. In Portugal heb ik veel gewandeld en op allerlei plekken vrijwilligerswerk gedaan. Vooral door deze eindeloze, vaak eenzame wandelingen in de natuur voelde ik mij gesterkt en geïnspireerd. Ik kwam thuis bij mezelf en besefte eens te meer dat het contact met de aarde en de natuur onmisbaar is voor ons; Om je te gronden, je gedachtes te kunnen laten voor wat ze zijn en jezelf terug te vinden, in het hier en nu.

Na terug keer was de tijd rijp om mijn kennis en ervaringen te delen met andere mensen. Anderen helpen en begeleiden in de zoektocht naar hun innerlijke drijfveren en het oppakken van de rode draad in hun leven, is voor mij nu een logische vervolgstap. Daarom heb ik een opleiding voor natuur coaching aan de Kraaybeekerhof gevolgd, en daarnaast als tuinbegeleider voor verschillende doelgroepen gewerkt.  Ook heb ik een eigen tuin opgezet waar ik mij nu wijd aan tuin- en wandel coaching. Ik verzorg individuele trajecten voor zowel mannen als vrouwen en ik begeleid kleine groepjes vrouwen bij tuinwerk en natuurbeleving. Ook het volgen van een dagbestedingstraject behoort tot de mogelijkheden.

Uit eigen ervaring weet ik dat je in verbinding met de natuur de weg terug vindt naar jezelf en je innerlijke drijfveren. Door een groeiend zelfvertrouwen durf je stappen te zetten die daarvoor nodig zijn.


Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin